Projekt „Społecznie umiejętni” - dofinansowany przez Urząd Miejski w Słubicach - realizacja 2012 r.

Projekt skierowany jest do młodzieży i ich rodziców z terenu miasta i gminy Słubice. Głównym celem projektu jest rozwinięcie wśród  młodzieży i dorosłych umiejętności, które ułatwią prawidłowe funkcjonowanie w różnych dziedzinach życia, w tym wpłyną pozytywnie na jakość życia osobistego. Projekt jest dofinansowany przez Urząd Miejski w Słubicach.

Celem Warsztatów Umiejętności społecznych jest dostarczenie młodzieży takich umiejętności, które pomogą jej w adaptacyjnym i rozwojowym poradzeniu sobie z kryzysem wieku dojrzewania i uchronią ją przed wejściem w  proces marginalizacji i wykluczenia społecznego.

Celem Warsztatów Umiejętności Wychowawczych jest pogłębienie informacji na temat rozwoju dzieci, kształtowanie umiejętności lepszego porozumiewania w rodzinie i radzenia sobie w trudnych sytuacjach związanych z dojrzewaniem dzieci. Udział w warsztatach dzieci i rodziców przyczyni się do poprawy stosunków miedzy nimi, a tym samym do poprawy funkcjonowania rodziny. Harmonogram projektu przewiduje warsztaty dla młodzieży oraz warsztaty dla rodziców.

Termin realizacji: maj – listopad 2012 r.

Koordynator: Agnieszka Sierżant – Ryterska

Projekt dofinansowany przez Urząd Miejski w Słubicach